Forestillingsarkiv

Maur av Polyglot

Maur er en interaktiv danseforestilling for barn fra 3 - 9 år. Forestillingen er opprinnelig produsert av det australske kompaniet Polyglot Theatre og er produsert og omarbeidet for skole og norske forhold av Rom for dans, i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken.

tre romfarere på tur

Barna blir med på en ROMferd gjennom puteuniverset, og ender til slutt på en sky av puter der de får ligge og titte på stjernene.

KROM Verksted

KROM er et verksted i skapende dans med tema kropp og mangfold. Vi utforsker: Hva kan kroppen være? Hvordan kan kroppen erfare, møte og uttrykke hvem vi er?

Jonathan, Såpebobler, Dans

Plastic Fantastic er en interaktiv solo-danseforestilling skapt i samarbeid mellom dansekunstner Jonathan Ibsen, og Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos ved Rom for dans. Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt får det til, gjør det riktige eller passer inn.

Rygg og stokk

Hva er et livsverk? Man tenker kanskje på det som noe fullført – en stor roman, en symfoni, et kunstverk. I Livsverket utfordrer vi denne ideen. Vi ser på et livsverk som en kontinuerlig prosess, en evig oppdagelse som aldri stopper, et kapittel som ennå skrives.

I #ME&U kommer publikum tett på utøverne og deres personlige historier, og tar opp temaer som kjønnsidentitet, kropp, uttrykk og det å ta egne valg. Vi går inn i klasserommet, skolegården, på fest osv og det skapes rom for sunne samtaler om kropp og identitet, relasjon og grensesetting. Foto: Lars Opstad. Dansere: Charlott Madeleine Utzig, Erlend Auestad Danielsen, Ida Haugen, Anita Vika Langødegard, Jonathan Ibsen.

I #ME&U kommer publikum tett på utøverne og deres personlige historier. Forestillingen tar opp temaer som kropp, identitet og det å ta egne valg.

Bilder av dansere i telt

HABITAT er et iscenesatt dansekunst-verksted som tematiserer hva et hjem kan være. I en tid hvor hjem oppløses, mennesker flytter på tvers av grenser og hvor det å kjenne tilhørighet stadig endres blir også vårt forhold til hva som kan kalles et hjem endret.

Mellomtiden drar veksler og inspirasjon fra Fantasy-sjangerens estetikk, historier og karakterer, og tar opp store spørsmål om livet og døden. Vi leker med begrepet tid, og de store spørsmålene i livet; hvor lenge er en evighet – og hva skjer i mellomtiden?

Kuler og dansere

I forestillingen Hendelser nærmer vi oss begrepet tid på ulike måter. Publikum blir med på en vandring gjennom tre rom med overskriftene «hva en besynderlighet kan føre til», «grammatikkens utilstrekkelighet» og «tiden går i oppløsning».

Tegninger av bevegelse

En solo av Kaisa-Olea Brodin (18 år) veiledet av dansekunstner Venke Sortland.

Av og til misunner jeg gullfiskene

Av og til misunner jeg gullfiskene er en danseforestilling om identitet, kjønn, relasjoner og selvstendighet. Inspirert av Erlend Loes Naiv. Super og den naivistiske fortellermåten i denne boken, ønsker vi å belyse kompleks og vanskelig tematikk med et naivt, undrende og til tider humoristisk blikk.

Karstein Solli under presenningen

Hva vil det egentlig si å være tett på? Tett på noe eller noen, tett på seg selv eller tett på verden?

En danser bærer en annen danser

I løpet av januar og februar 2012 hadde tusen elever på alle trinn i Oslo-skolen vært med på KROM – Kropp i Rom. Elevenes innspill resulterte i tusen individuelle kroppsskulpturer av tape, som dannet scenografien i forestillingen [‘bæːɾə].

Gutt sitter i et mystisk landskap

Underlandet var Rom for Dans sin 10-års jubileumsforestilling. Inspirert av Alice i Eventyrland har Rom for Dans skapt en fantasifull fortelling fylt med merkelige vesener, livsvisdom, heltedåder og helt vanlige mennesker.

Voksen danser med barn

Hva kan skje når en gruppe hanner i forskjellige aldre møtes i et åpent landskap, med en rull maskeringstape som verktøy…

Danser på teppet

Av Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre i samarbeid med 19 dansere fra Prosjekt Isadora (14 barn og 5 voksne) og 35 musikere fra Barratt Dues Barneorkester, samt de to profesjonelle musikerne Sigyn Fosnes og Else Olsen S.

Barn og voksen danser ute sammen

Jeg fant jeg fant var en stedsspesifikk helaftens forestilling med premiere på Folkemuseet i Oslo i mai 2013.

Medvirkende Kunstnerisk ansvar: Ina Coll Kjølmoen og Maja Roel Medskapende utøvere: Barn i alderen 4-6- år i Prosjekt Isadora. Produsent: Rom for dans Hvor: Scenerommet på Rom for Dans Når: 2006

En himmel full av stjerner

En forestilling av og med Caroline Wahlström Nesse, Camilla Myhre og 90 barn fra Vetland og Oppsal tvillingskoler, med premiere 21.mars 2013.

En dame danser ikledd hvit parykk og hvit kjole med røde prikker.

Sofie i Wonderland var en stedsspesifikk danseforestilling for barn fra 4. år. Forestillingen foregikk i et sirkustelt i Sofienbergparken, produsert av Rom for Dans i samarbeid med Skolen for Samtidsdans.

Dame med hvitt flagrende tekstil rundt seg står i en kunstig belyst park.

Det spøker i Sofies hage

Forestillingen Det spøker i Sofies hage tok utgangspunkt i Sofienbergparkens lange historie. Hver sommer dro Sophie Berg, Sophie med P H, ut til sommerhuset sitt. Hun kalte stedet for Sophienberg-løkken.

Ung jente ikledd hvitt byger en konstruksjon av trepinner på en mørk scene med hvitt gulv.

Forgreininger var en danseforestilling satt sammen av fire verk der mennesker i ulike aldre og med ulike erfaringer møtte hverandre i kunstneriske prosesser.

Et barn med grønn genser ligger på gulvet ved siden av et annet barn med rød genser.

En liten jente danser i lang tid med en voksen. De to skifter på å starte en bevegelse og svare med hele sin kropp. Nesten som om de to er en. Det blir en vakker duett.

Åpningsforestilling av og med Caroline og Camilla, som ble vist under åpningen av Rom for Dans i desember 2005.

En titt inn i himmelen

En titt inn i himmelen var del av Prosjekt Isadora og én av fire forestillinger som ble vist april 2007 i scenerommet på Rom for Dans.