Forestilling

Plastic Fantastic

Jonathan, Såpebobler, Dans

Plastic Fantastic er en interaktiv solo-danseforestilling skapt i samarbeid mellom dansekunstner Jonathan Ibsen, og Caroline Wahlström Nesse og Marius Kjos ved Rom for dans. Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt får det til, gjør det riktige eller passer inn.

Med Barbie-figuren som symbol utfordrer Plastic Fantastic forventninger og konvensjoner rundt f.eks. kjønn og seksualitet. Forestillingen er et portrett av et menneske, en kropp som aldri helt gjør det riktige eller passer inn. Rommet fylles med uanstendighet og upassende oppførsel, der spørsmål om frihet og frigjørelse sirkulerer. Grenser og normer blir tøyd og bøyd for å finne ut – hvor går grensa for hvor annerledes det er lov å være?

Plastic Fantastic er i utgangspunktet skapt for videregående elever og unge voksne, og ble vist på Rom for dans høsten 2022. Forestillingen vises igjen på Rom for dans den 8.juni, i forbindelse med PRIDE 2023. Forestillingen skal videre på KOREDA-festivalen høsten 2023.

Forestillingen selges nå videre i DKS for videregående trinn, fortrinnsvis i kulturhus / scenerom.