Workshop i samtidsdans // bevissthet og valg

Rom for Dans inviterer til workshop med Karen Høybakk Mikalsen. Gjennom denne workshopen ønsker vi å gi profesjonelle dansekunstnere et tilbud der de kan jobbe med bevissthet rundt muligheter og valg, og trene en “compositional mind” .

Workshopen går over to dager, og gjennom øvelser i ensemleteknikk vil deltagerner jobbe med å bli bevisst relasjonen til andre, og se hvordan man sammen kan utforske rommet, tid og tempo, nivå, retninger og fokus. De vil jobbe med bevissthet i forhold til egne valg og vaner, og se hvordan man kan utfordre og utvikle sitt eget solo-vokabular.

Workshopen vil med base i releaseteknikk rette oppmerksomhet mot forhold til egen teknikk, kroppskjennedom og stil. Dette vil videre taes inn i om i strukturerte improvisasjoner. Med purchase cialis ulike metoder vil deltagerne utvikle felles referanser, som både vil fungere som plattformer og utgangspunkter for at mye spennende kan oppstå i ensembleimprovisasjoner.

Teknikk er både en mental og en fysisk prosess. I denne workshopen er målet å se hvordan vi kan overføre den bevisstheten videre inn i dans og komposisjon i øyeblikket. Målet med workshopen er å øke bevisstheten rundt muligheter og valg, og trene opp en “compositional mind”.

Karen Høybakk Mikalsen er utdannet fra Skolen for samtidsdans, Danshögskolan i Stockholm og utveksling ved SEAD i Salzburg. I tillegg har hun tatt en rekke kurs i inn- og utland. Hun jobber med egne prosjekter, underviser bl.a. ved Proda og Rom for Dans og gir jevnlig workshops i Norge og Sverige.

Karen har fordypning i releaseteknikk, improvisasjon/komposisjon og gruppeimprovisasjon, og har blant annet jobbet med Ensemble Thinking-teknikk med Nina Martin og Lower Left Performance Collective (Usa).