Workshop i samspill og dialog

Rom for Dans er stolte av å kunne invitere til workshop med Anne-Linn Akselsen og Adrián Minkowicz mandag 7. – fredag 11. juni. Vi ønsker med denne workshopen i samtidsdans å gi et tilbud i Norge til profesjonelle dansekunstnere som ønsker å utvikle seg i samspill og dialog på gulvet.

Denne uken med workshop gir deg som er profesjonell dansekunstner eller på vei til å bli det mye for pengene. Hver dag startes med en introklasse. Denne klassen fungerer både som oppvarming og øvelse i enkle grunnteknikker, men også som en introduksjon til workshopen.

Selve workshopen har to intruktører slik at hver enkelt deltaker får tett oppfølging. To intruktører som kjenner hverandre, gir også en bedre formidling av prinsippene og
teknikkene for dialog og samspill.

Uken ender med en åpen visning av kursdeltakernes arbeid gjennom uken.

Bindende påmelding til post@romfordans.no innen 26. mai

Timeplan

10.00 – 11.15: Introklasse
11.15 – 12.00: Lunsj
12.00 – 15.00: Workshop

Workshop

I denne workshopen er målet å se nærmere på hvordan vi kan danse sammen. Gjennom å danse med andre, får du tilgang på informasjon om ditt eget danseriske uttrykk som det ellers kan være vanskelig å bli bevisst på. Det blir jobbing med både fysisk kontakt og fysisk meningsbygging. Metodene er basert på improvisasjonsteknikker i å lede og følge, samt manipulasjoner og kontaktoppgaver. I worskhopen blir det utforsking av ulike aspekt ved samdans:
// Hvordan kan det å danse sammen føre til at man produsere bevegelser på en ny og uforutsett måte?
// Hvordan endres forholdet mellom to utøvere ved forandring av kontaktens hastighet, kvalitet eller intensjon?
// Hvordan kan vi utvikle vår egen og andres dans slik at vårt felles potensial i handling og samspill blir større?

Introklasse

I tilegg til at klassen sørger for at du er våken og har en aktiv tilstand i kroppen når du skal på workshop, gir den øvelse i:
// å utforske enkle prinsipper som fraskyv og fall
// å resirkulere akselerasjonene som fraskyv og fall produserer i kroppen
// å øke responsmulighetene i øyeblikket fra en bevegelse til en annen
// å utforske mulige ”utganger” fra det samme utgangspunktet

Pris: 2100 kr for hele uken

Undervisere

Anne-Linn Akselsen er dansekunstner født og oppvokst i Bergen. Hun er utdannet ved Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm og P.A.R.T.S. i Brussel. Som danser har hun jobbet med Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas, Jean Luc Ducourt, Salva Sanchis og Heine Avdahl og danset i verk av bl.a. William Forsythe og Trisha Brown. Anne-Linns egne verk inkluderer ”Matter” (2003), ”B-fold” (2004), ”Dog Dance Afternoons” (2006), ”Sing me, for your life, in a Portuguese folia, the reason for your happiness” (2008). Desember 2009 hadde hun premiere på en ny forestilling ”Dry Act #1: Corpse Aroma”, et samarbeid med Adrián Minkowicz. Hun har jobbet for Parts som lærer og prøveleder og har tidligere undervist ved bl.a. UiS, Proda, Skolen for Samtidsdans og Rom for Dans.

Adrián Minkowicz har sin utdannelse fra og er professor ved University of Buenos Aires Law School, likesom skuespiller, regissør, dramatiker og tango danser. Som skuespiller studerte han hos aregntiske mestre og ved Bova Actors Workshop og Lee Strasberg Institute i New York. Han har blitt regissert av berømte regissører i Argentina som Carlos Gandolfo og Julio Chavez. I tango har han studert med Carlos og Rosa Perez, Osvaldo Zotto, Gustavo Naveira, Ezequiel Paludi og Geraldine Rojas og har selv undervist tango i mange år i Buenos Aires. I desember 2009, premierte han en ny forestilling «Dry Act # 1: Corpse Aroma», i samarbeid Anne-Linn Akselsen. Han turnerer også et selvskrevet, humoristisk “one man show“ I Spania. Anne-Linn og Adrián underviser også Argentinsk tango for blant annet Rosas og Parts.

Akselsen og Minkowicz hadde i Desember 2009 premiere på forestillingen ”Dry Act #1: Corpse Aroma” i forbindelse med Working Title Festival #3 i Bryssel.