Undervisere

Underviserne ved Rom for Dans UNG har en kunstpedagogisk utdannelse, og er selv aktive som dansere og koreografer.

 

 

 

Ida Frømyr Borgen

 

Norges Dansehøyskole, Oslo (2007-10) 3 årig BA i dans med pedagogikk
Skolen for Samtidsdans, Oslo (2012-14) 2 årig fagskoleutdanning i dansekunst 

 

Ida Frømyr Borgen (1988) startet sin dansekarriere i hjembyen Notodden med å lage egne danser og vise dem fram på Ungdommens Kulturmønstring. I 2017 hadde hun premiere ved Rom for Dans på sin første profesjonelle soloforestilling “Sart ansikt/hodeløs kropp”. 

Sammen med Ompaniet lager Ida danseforestillinger for de aller minste, og forestillingen Firkantskogen har blitt vist over 60 ganger rundt om i landet. Sammen med dansegruppa Kunstgress, og i samarbeid med kunstner Marianne Heier, har Ida vært med å skape 4 performative verk som har blitt vist i både inn- og utland. Hun har også lang erfaring som utøver i Den kulturelle skolesekken med prosjektet KROM-kropp i rom, utviklet av Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre ved Rom for Dans. 

I ungdomsårene startet Ida å hjelpe til med ballettundervisningen ved den lokale kulturskolen på Notodden, hvor hun også var aktiv som danser og koreograf ved flere av skolens musikaloppsetninger. Siden den gang har hun bl.a. undervist ved Studio 3 Danse og workoutsenter i Kongsberg, Oslo musikk og kulturskole, Høyskolen for Dansekunst, Universitetet i Sørøst-Norge og PRODA-profesjonell dansetrening. 

 

 

 

 

Ingeborg Bjerke Styve 

 

Universitetet i Stavanger (2012-16) 4 årig BA i utøvende dans, med integrert PPU
University of Auckland, NZ (2015) Utveksling ved Dance Studies programme
Skolen For Samtidsdans ,Oslo (2010-12) 2 årig fagskoleutdanning i dansekunst 

 

Ingeborg Bjerke Styve (1991) er dansekunstner og pedagog fra Øyer, med base i Oslo. 

Med kombinasjonen av utdannelsen fra Skolen for Samtidsdans, Universitetet i Stavanger samt ute i arbeidslivet har Ingeborg mye erfaring med både kunstnerisk og pedagogisk arbeid med dans, og hun brenner for å kombinere disse to sidene av dansekunsten. 

Ingeborg begynte sin reise med dansen da hun var 5 år gammel ved Lillehammer og Gjøvik Dansesenter, og fortsatte ved Musikk Dans Drama linjen ved Gjøvik vgs. 

Etter endt utdannelse har hun arbeidet som pedagog i flere år med mange ulike aldersgrupper, stiler og uttrykk, i workshops og undervisning ved bl.a Øyer kulturskole, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter, Den Norske Ballettskole og Akademi og Asker Kulturskole.

Som skapende og utøvende dansekunstner er Ingeborg blant annet medgrunnlegger av det skapende dansekunstkollektivet KOLLEKTIVNI. Hun jobber aktivt med egne og i andres prosjekter både i og utenfor kollektivet. I 2019 hadde hun premiere på forestillingen Hidden Treasure Project, hvor hun er koreograf og kunstnerisk leder i tillegg til utøver.