Tilbakeblikk på sommerkursene 2020!

De tre siste ukene har Rom for Dans UNG holdt 3 ulike gratis sommerkurs på huset, og for noen sommerkurs det har vært!

Sommerkurs for barn

Sammen med en fantastisk gjeng 5-7 klassinger i uke 26,  og 1-4 klassinger i uke 27 skapte vi to flotte danseforestillinger. Elevene fikk en introduksjon til improvisasjon i dans og lærte koreografiske verktøy for å skape egne bevegelser til forestillingen. Vi jobbet med rom, kropp og utrykk som tematikker gjennom uken, barna var med på å designe sitt eget kostyme til forestillingen og de lærte om scenografi, lys og lyd. I uke 26 og 27 var vi også så heldige å ha med oss musiker Ole Tobias Antonsen på laget, hvor barna blant annet fikk lære litt om de ulike instrumentene han hadde med seg, og fikk danse til live musikk under forestillingen.

Sommerkurs for ungdom

Helgen 11-12 juli hadde vi med oss en fantastisk gjeng ungdommer fra 13-19 år på huset. Vi kastet oss ut i et eksperiment for å se om det gikk an å lage en fullverdig danseforestilling på kun 2 dager! Med en så flott gjeng, var det ingen problem! Deltakerne fikk også her en introduksjon til improvisasjon og koreografiske verktøy til å skape egne bevegelser og materiale til forestillingen. De fikk komme tett på en helhetlig forestillingsprosess med innsikt i alt fra det fysiske materiale, dramaturgi og scenografi til kostyme, lyd og lys. Resultatet ble en fantastisk forestilling som gikk over alle forventninger!

Vi er helt overveldet over alle de fantastiske barna og ungdommene vi har fått møte disse ukene, og er mektig imponert over hva vi har fått til sammen på så kort tid.

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB som gjør det mulig for oss å gi et sånt tilbud og skape dansekunst med barn og unge! Dette gir bare mersmak, og vi gleder oss utrolig mye til å sette i gang med de faste kursene våre til høsten!!

Bilder fra alle tre kursene

Foto: Martin Bergo Selsjord, Ida Frømyr Borgen og Ingeborg Bjerke Styve