Nyheter

Når livsverket er i kroppen

3. sep. 2024

Greiner og en hånd

Gjennom danseforestillingen Livsverket inviterer Rom for dans publikum til en utforskning av levde erfaringer og kroppslig tilstedeværelse. Billettinntektene fra forestillingen vil gå til Mental Helse Ungdom - en organisasjon som arbeider for å gi unge mennesker bedre forutsetninger for å møte livets utfordringer.

Rom for dans har valgt å donere billettinntektene fra Livsverket til Mental Helse Ungdom. For Rom for dans er det viktig å støtte en organisasjon som deler våre verdier om fellesskap, tilstedeværelse, og betydningen av å anerkjenne egne erfaringer og følelser.

«Et livsverk er mer enn det vi utretter, det er det vi er. Vi lever våre livsverk.»

Livsverket reflekterer over de erfaringene vi alle bærer med oss som en del av våre egne livsverk, og minner oss om verdien av det å være til stede sammen i et delt rom. Vi tror at anerkjennelsen av kroppslige erfaringer blir stadig viktigere, i en tid hvor digital tilstedeværelse ofte overskygger de reelle møtene.

Gjennom samarbeidet med Mental Helse Ungdom håper Rom for dans at Livsverket kan bidra til en bredere bevissthet om viktigheten av å være til stede – både for seg selv og for andre.

Bilder av fotograf Johs Bøe vil stilles ut på Rom for dans under forestillingsperioden. Disse kan kjøpes med 25% rabatt av ordinær pris, ut september. Overskudd fra salg i denne perioden vil også gå til Mental Helse Ungdom.

Om Mental Helse Ungdom sitt arbeid

Mental Helse Ungdom er en medlemsbasert interesseorganisasjon for barn og unge opp til 36 år. De jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske plager og et bedre psykisk helsetilbud. Deres verdier er mot, åpenhet og likeverd. https://mentalhelseungdom.no/om-oss

"Annenhver dag mister vi et ungt menneske til selvmord i Norge. Hjelpetilbudene i landet vårt matcher overhodet ikke etterspørselen, og vi har aldri hatt så mange barn og unge som sliter med psykiske utfordringer som det vi har i dag. Når et ungt menneske endelig tør å be om hjelp, så har det antakelig gått med dette veldig lenge. Det haster! Det finnes over en million ulike grunner til at vi kan ønske å gi opp livet, grunner til at vi ikke orker mer. Men, det vi vet er at vi trenger kun én grunn til å velge livet. Mental Helse Ungdom jobber for å skape disse grunnene for barn og unge. For ingen skal ha det så vanskelig at døden blir eneste utvei.

Vi ser på et samarbeid med Rom for dans som et verdifullt og spennende samarbeid. Profilering og synlighet i forbindelse med et slikt arrangement er ekstremt verdifullt for oss, fordi vi treffer et miljø vi ikke ellers når. Dette er en god inngang for oss til å utvide miljøet og områdene som kan være positivt for oss og våre visjoner. Billettinntekter og andre midler inn er én ting, men å synes, være til stede både fysisk og digitalt, er like verdifullt, da vi får uttrykt oss til flere enn de vi allerede når. Flere ser navnet vårt, flere får verdifull kunnskap om psykisk helse, og flere velger å være åpne om egne følelser."

– Mental Helse Ungdom