Møt utøverne i Mellomtiden

Danseforestillingen Mellomtiden har vært i produksjon under pandemien, og det har skapt utfordringer, men også et rom for nære møter for både publikum og utøvere.
Mellomtiden spiller forestillinger for 5.trinn, 9. til 13.november, og i den anledning ønsket vi å høre ifra utøverne hva de tenker om stykket og tematikken.

 

 

Kristine Søgnesand

Medskapende og utøvende danser, tekstforfatter.

 

 

 

Hvordan har det vært å jobbe med Mellomtiden?

Det er veldig gøy å jobbe med denne forestillinga. Vi jobbar med temaer og utrykk som eg er svært glad i. Det er også veldig spennande og få vere med på ein slik produksjon rett etter at eg var ferdig på HFDK. Mykje av bevegelses materialet i den første delen er inspirert av bachelor forestillin

ga mi “Det var ein gang” Begge stykka har mykje fokus på detaljert og små bevegelsar, med lite forflytning i rom.

Eg har fått ansvar for å skrive alle tekstane som er med i forestillinga. Å skrive slike tekstar er ganske nytt for meg, og min største utfordring i denne prosessen er har vore å skrive og framføre desse tekstane. ( Eg synest at eg kanskje snakkar litt for mykje…) Men det har vore svært lærerikt og føler at eg no har mykje meir kunnskap om tekst, både å skrive og å framføre.

Hva betyr eventyr for deg?

Eg har alltid tenkt at eventyr er spennande, og har aldri sagt nei til å høyre på ei god historie. Det er noko veldig fascinerande med desse gamle eventyra som er blitt fortalt vidare, og vidare gjennom generasjonar, og fordi dei vart hugsa og tatt vare på snakkar vi endå om dei.

Jeg er også veldig glad i meir moderne verk innanfor fantasy sjangeren. Filmar som Ringenes Herre, Pirates of the Caribbean, og Avatar er nokre av mine favorittar. Eg har alltid ei fantasy bok på stovebordet. (no les eg Six of Crows, og andre bok i Mistborn serien, begge er å anbefale ) I eventyr og fantasy møter man heilt andre verdener, kulturar, vesen og språk. Eg synast det er kjempe spennande å lære om desse heilt nye verdene og korleis dei fungerar.

Følge Kristine videre:

 

 

Tora Brekke

Medskapende og utøvende danser.

 

 

 

Hvordan har det vært å jobbe med Mellomtiden?

Prosessen har vært veldig fin. Jeg synes det har vært spennende å få dykke dypere inn i fantasi underverket og tematikken som omhandler livets sykluser, liv og død, og tiden i mellom. Jeg syns prosessen har stimulert til refleksjoner rundt disse tematikkene som jeg vet mange kan ta seg til å undre over.

Hva betyr eventyr for deg?

Det første jeg tenker på med eventyr er fortellinger som sier noe klokt om livet, på en magisk måte. Fortellinger som kan vike fra det naturalistiske og som inneholder mye symbolikk og kan føre til at vært individ kan ha sin helt egen tolkning av eventyret. Akkurat sånn er det med en danseforestilling også. Eventyr representerer også noe magisk og fantasifullt. Jeg tenker umiddelbart på når jeg var liten og foreldrene mine leste eventyr for meg. For meg innebærer det at ordet minner meg om noe betryggende og koselig. Skog og natur er også noe jeg forbinder med eventyr, og jeg er veldig glad i skogen. Det mystiske, vakre og forlokkende landskapet, med uendelig med kriker og kroker.

Følg Tora videre:

 

 

Jonathan Ibsen

Medskapende og utøvende danser.

 

 

 

Hvordan har det vært å jobbe med Mellomtiden?

At jobbe i denne produksjonen har vært utroligt spændende. Det har vært enormt inspirerende at jobbe med et så fantastisk kunstnerisk team som er med i Mellomtiden. Vi har i denne produksjon tatt for oss begrebet fantasi. For meg har det vært veldig interresant at jobbe med netop dette begreb knyttet opp mot bevegelse. Jeg har her fått muligheden til at se på kroppen på en anderledes måte en hva jeg er vant til. I denne process har jeg skubbet meg til at slippe fantasien løs og derved få en mindre kropslig begrensning. At gi slipp på virkelighedens grenser og se hva som gjemmer sig i det ukjente. Her har jeg opdaget hvor utrolig fantasifuld kroppen er og funnet det gøy og lærerigt at åbne op for det potentiale som ligger gemt i fantasiens verden.

Hva betyr eventyr for deg?

For meg er eventyr noe veldig personlig. Noget som jeg har vældig kært. Det representerer noe hvor der er plass til min opfattelse av verden. Her kan jeg føle meg fri og uvhængelig. Jeg har siden barndommen altid vært meget fantasifuld og dagdrømmende og ofte svævet let inn i min egne tanker. Dette er noe jeg har prøvet at beholde inn i voksenlivet. Jeg tror på at fantasi er en egenskab som gavner os som mennesker. Det gir os muligheden til at se muligheter og ikke begrænsninger. Eventyr har altid gitt meg en tryghed. Kanskje der ligger noe trygt i at ting kan tolkes mere frit end det kan i “virkeligheden“? Jeg ser på eventyr som en påmindelse om at være åben og modtagelig. Jeg tror, at hvis man plejer sitt fantasifulde jeg, vil man opleve at livet blir mere eventyrligt.

Følg Jonathan videre:

 

Takk til Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune og Kulturrådet for at vi kan fortsette å skape kunst for barn og unge i en tid preget av Covid-19.