Møt pedagogene ved Rom for Dans UNG

Ingeborg Bjerke Styve (t.v) og Ida Frømyr Borgen (t.h) er ansvarlige for undervisningen ved Rom for Dans UNG. De har begge en kunstpedagogisk utdannelse, og bred erfaring med undervisning og kreativt arbeid med barn og unge. Ida og Ingeborg er også aktive som dansere og koreografer. Nå gleder de seg til å dele danseglede og kompetanse gjennom Rom for Dans UNG!

 

Ida Frømyr Borgen

Ida Frømyr Borgen (1988) startet sin dansekarriere i hjembyen Notodden med å lage egne danser og vise dem fram på Ungdommens Kulturmønstring.

Etterhvert begynte hun å hjelpe til med ballettundervisningen ved den lokale kulturskolen, hvor hun også var aktiv som danser og koreograf ved flere av skolens musikaloppsetninger, og det ble tydelig for henne at dans var noe hun ville satse på.

 

Dansekunstner Ida Frømyr Borgen. Foto: Sara Angelica Spilling

 

Da Ida var ferdig på videregående skole, flyttet hun til Oslo for å studere dans med pedagogikk ved Den Norske Balletthøyskole (2007-10, nå Norges Dansehøyskole). Hun har siden fordypet seg i skapende dans og koreografi ved Skolen for Samtidsdans (2012-14, nå Høyskolen for Dansekunst). 

Etter endte studier var Ida med å starte dansegruppa Ompaniet, som lager danseforestillinger for de aller minste. Deres forestilling Firkantskogen har blitt vist over 60 ganger rundt om i landet.

 

«Firkantskogen» av Ompaniet. Foto: Dansens Hus/Tale Hendnes

 

Sammen med dansegruppa Kunstgress, og i samarbeid med kunstner Marianne Heier, har hun vært med å skape 4 performative verk som har blitt vist i både inn- og utland.

I 2017 hadde Ida premiere ved Rom for Dans på sin første profesjonelle soloforestilling “Sart ansikt/hodeløs kropp”

 

«Sart ansikt/hodeløs kropp» av og med Ida Frømyr Borgen. Foto: Sara Angelica Spilling

 

Som pedagog har Ida bl.a. undervist ved Studio 3 i Kongsberg, Oslo kulturskole, Høyskolen for Dansekunst, Universitetet i Sørøst-Norge og PRODA-profesjonell dansetrening.

Hun har også lang erfaring fra Den kulturelle skolesekken med verkstedet KROM-kropp i rom, utviklet av Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre ved Rom for Dans.

 

Ingeborg Bjerke Styve

Ingeborg Bjerke Styve (1991) er dansekunstner og pedagog fra Øyer, med base i Oslo. 

Med kombinasjonen av utdannelsen fra Skolen for Samtidsdans  (2010-12, nå Høyskolen for Dansekunst), Universitetet i Stavanger (2012-16) samt ute i arbeidslivet, har Ingeborg mye erfaring med både kunstnerisk og pedagogisk arbeid med dans, og hun brenner for å kombinere disse to sidene av dansekunsten. 

 

Dansekunstner Ingeborg Bjerke Styve. Foto: Anton Österlund

 

Ingeborg begynte sin reise med dansen da hun var 5 år gammel ved Lillehammer og Gjøvik Dansesenter, og fortsatte ved Musikk Dans Drama linjen ved Gjøvik vgs. 

Etter endt utdannelse har hun arbeidet som pedagog i flere år med mange ulike aldersgrupper, stiler og uttrykk, i workshops og undervisning ved bl.a Øyer kulturskole, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter, Den Norske Ballettskole og Akademi og Asker Kulturskole.

 

Dansekunstner Ingeborg Bjerke Styve. Foto: Michelle Helmersen Flagstad

 

Som skapende og utøvende dansekunstner er Ingeborg blant annet medgrunnlegger av det skapende dansekunstkollektivet KOLLEKTIVNI. Hun jobber aktivt med egne og i andres prosjekter både i og utenfor kollektivet. I 2019 hadde hun premiere på forestillingen Hidden Treasure Project , en stedspesifikk forestilling laget for og i Emanuel Vigelands Museum i Oslo. Ingeborg er koreograf og kunstnerisk leder i tillegg til utøver i forestillingen, som er en del av en serie verk som utforsker særegne og bortgjemte rom og lokasjoner.

 

«HIDDEN TREASURE PROJECT» av KOLLEKTIVNI/ Ingeborg Bjerke Styve. Foto: Lars Torp Pettersen