Improvisasjon, komposisjon og ensembledans

Målet med workshopen er å utforske og utvikle den egne dansesignaturen sammen med andre i et ensemble. Vi jobber med tuning og det å gjøre bevisste valg, og hvordan vi som ensemble forholder oss til hverandre i rommet og på scenen. Gjennom konkrete strukturer og oppgaver lærer vi å bli tydelige og skaffe oss felles referanser som vi bruker i “instant composition” på scenen. Som gruppe/ensemble lærer vi oss å spille på lag, støtte hverandres ideer og å skape tydelige bilder til publikum. Målet er å utvikle improvisasjon som kunnskap og å utvikle lydhørhet i gruppedans.

Min inspirasjon kommer fra «flokk» -begrepet og såkalt «gresk kor». Jeg har også danset mye med Nina Martin og Lower Left Performance Collective i Usa som har utviklet «Ensemble Thinking»-teknikken gjennom mange år, blant annet gjennom inspirasjon fra Mary Overlie og hennes «Viewpoints».”

Karen Høybakk Mikalsen

Karen Høybakk Mikalsen er utdannet ved Skolen for Samtidsdans, Danshøgskolan i Stockholm, Erasmus-utveksling ved SEAD i Østerrike og har hatt kortere og lengre opphold i både Europa og Usa. Hun har fordypet seg i samtidsdans/releaseteknikk og improvisasjon/komposisjon med fokus på ulike strukturer og innganger til koreografi og gruppeimprovisasjon, -og spesielt i Ensemble Thinking teknikk gjennom Nina Martin og Lower Left Performance Collective (Usa). Etter 8 år i utlandet har Karen nå flyttet tilbake til Oslo og holder på å etablere seg her. Hun gjør egne prosjekter, har bla undervist ved Titan Teaterskole og ved Proda – profesjonell dansetrening og holder jevnlig workshops både i Norge og Sverige.

Ønsker du å bevege deg friere, lettere, smidigere og med bedre koordinasjon og balanse?