En uke intensiv sommerworkshop

Rom for Dans inviterer profesjonelle og dansestudenter til sommerens beste og mest intensive workshopuke!

Timeplan for uken

Feldenkrais// Marit Ødegård (man-  fre  9.30 – 10.30)

Improvisasjon// Karen H. Mikalsen (man, tirs, tors, fre 10.45- 14.45/ lør 12.00- 16.00) Avsluttes lørdag med en liten visning!

Kontaktimprovisasjon// Katrine Kirsebom (man, tirs, tors, fre 1530- 1800/ ons 1045- 1445)

Priser

Full uke: 2800,-

Kun feldenkrais kr. 650

Kun improvisasjon kr. 2000

Kun kontaktimprovisasjon kr. 1250

INFORMASJON OM WORKSHOPENE OG WORKSHOPHOLDERE

Feldenkrais med Marit Ødegård (workshopen er åpen for alle, uansett bakgrunn)

Feldenkraismetoden er en læringsprosess i nervesystemet som gir deg muligheten til å endre vaner og bevegelsesmønstre. Gjennom bevegelsestrukturer som er knyttet til skjelettets funksjonalitet og barnets vekst og utvikling, kan du finne/finne tilbake til et mer harmonisk bevegelsesmønster i dagliglivet. Alle kan ha utbytte av Feldenkraismetoden.Hvis du ønsker å bevege deg friere, lettere, smidigere og med bedre koordinasjon og balanse, er dette et fint arbeide. Leksjonene er som oftest langsomme, liggende eller sittende på gulvet, og behagelige.

Marit Ødegård er utdannet danser og pedagog fra Statens Balletthøyskole. Etter noen år som utøvende danser ble hun i 2001 student ved the Feldenkrais Method ® Professional Training, under ledelse av Beatriz Walterspiel, og ble videre autorisert Feldenkraispedagog i 2005. Har undervist i Feldenkraismetoden bl. annet ved Skolen for Samtidsdans og Rom for Dans, Proda, CODA Internasjonale Dansefestival, Danscentrum, Skuespillersenteret, Elixia, og Torggata bad treningssenter.

Improvisasjon med Karen Høybakk Mikalsen

Gjennom denne femdagers workshopen kommer vi til å utforske og eksperimentere med ulike innganger til solodans og ensembledans. Målet er å styrke det personlige dansespråket gjennom bevissthet og tydelige valg, og vi tar med oss den kunnskapen videre i ensembledans der vi også lærer oss hvordan vi samarbeider og forholder oss til hverandre på scenen. Gjennom felles referanser kan vi møtes i “instant composition” på scenen. Målet er å upretensiøst eksperimentere med idéer i fellesskap og se hva som kan utvikles i løpet av 5 dager sammen. Uka avsluttes med en visning lørdag ettermiddag.

Karen Høybakk Mikalsen er utdannet dansekunstner i Oslo, Stockholm, Salzburg og New York. Hun har fordypet seg i samtidsdans/releaseteknikk og improvisasjon/komposisjon, og spesielt i gruppeimprovisasjon og Ensemble Thinking-teknikk bla gjennom Nina Martin og Lower Left Performance Collective (Usa).

Kontaktimprovisasjon med Katrine Kirsebom

Kontaktimprovisasjon er partnerarbeid hvor teknikk, kreativitet og bevegelseskvaliteter gir et grunnlag for å improvisere, utforske og leke med det danseriske møtet mellom likverdige partnere.
Klassene starter med individuell bevegelse; kontakt med underlag, pust, vekt, kroppens mekanikk og flyt. Dette beveges videre inn i hensiktsmessige bevegelsesstrukturer som vi bringer inn i partnerarbeid. Vi utforsker vår motivasjon for bevegelse alene og sammen med andre, og hvordan kontaktimprovisasjon oppstår som en naturlig videreføring av det å være forankret i egen bevegelse, tilstedeværelse og lytting. I denne workshopen vil det fokuseres spesielt på teknikker, strukturer, momentum og ulik bruk av dynamikk som utfordrer og utforsker KI’s mer akrobatiske muligheter; fly, løfte, falle, balansere og oppøve evnen til å ta risker.

Katrine Kirsebom har danset kontaktimprovisasjon (KI) siden 1987, og har undervist faget i ca. 15 år. Hun er utdannet danser og koreograf ved School for New Dance Development i Amsterdam og har jobbet som danser, koreograf og pedagog siden 1991. Hun underviser bl.a. ved Khio, Den Norske Balletthøgskolen, Norges Musikkhøgskole, ved frittstående kurser, og vil undervise KI ved Proda til høsten. Katrine er også involvert i Ecite, European Contact Improvisation Teachers Exchange.