Av og til misunner jeg gullfiskene

Vi på Rom for Dans har gleden av å presentere co-produksjonen:
Av og til misunner jeg gullfiskene

 

Av og til misunner jeg gullfiskene er en danseforestilling om identitet, kjønn, relasjoner og selvstendighet. Inspirert av Erlend Loes Naiv.Super og den naivistiske fortellermåten i denne boken, ønsker vi å belyse kompleks og vanskelig tematikk med et naivt, undrende og til tider humoristisk blikk. I et samfunn som konstant setter søkelys på at vi skal finne oss selv og fremstille oss selv som perfekte på internett har vi behov for å si; det er ikke så farlig, du er mer enn interessant nok som du er! 

Av og til misunner jeg gullfiskene er en danseforestilling spesielt rettet mot elever på ungdomsskole og videregående. Av og til misunner man kanskje gullfiskene, som glemmer hva de har opplevd sekunder etter at det har skjedd, og som derfor aldri reflekterer spesielt mye over egen eksistens. Det må være befriende, spesielt i et samfunn som hele tiden forteller deg at du må finne deg selv, være deg selv og realisere deg selv. «Du er god nok som du er, aldri glem det, men her er 10 punkter som gjør deg til en bedre versjon av deg selv». Spesielt i de sårbare tenårene er problematikk knyttet til identitet noe som opptar de aller fleste. Det er vanskelig å navigere i en endeløs jungel av selvmotsigende informasjon om hvem vi er.

Co-produsert av og på Rom for Dans og med kunstner opphold på Seanse ble forestillingen til i 2021. Forestillingen har spilt under Summer Dance festivalen i Vanvikan med svært gode tilbakemeldinger.

Koreografene og danserne Marte Brustad Melhus, Einar Reynisson Grimsby og Martin Bergo Selsjord har sammen med komponist Harald Jordal Johannesen skapt danseforestillingen igjennom pandemien, som har bydd på sine utfordringer og velsignelser.

 

Forestillingen er aktuell for DKS høst 22, vår 23, og om du ønsker å følge veien videre for denne gruppen kan du lese mer ved å følge linkene under:

Info om forestillingen/ turné DKS:

Målgruppe:
1 – 3. videregående. 

Tid:
45 min min
Opprigg tar 1 dag, og nedrig tar 1 dag.

Antall utøvere:
3

Antall elever per verksted:
Maks 30 elever 

Antall verksteder per dag:
2

Praktisk tilrettelegging:
Produksjonen passer til gymsal, blackbox eller anndre store rom med blending. 

Kontaktperson:
Martin Bergo Selsjord
Prod@romfordans.no

Utøvere høst 22, vår 23:
Marte Kristine Brustad Melhus, Einar Reynisson Grimsby, Martin Bergo Selsjord og musiker/komponist Harald Jordal Johannesen. 

 

Medvirkende:
Kunstnerisk ansvar, koreografi, dramaturgi, tekst, scenografi og utøvere: Marte K. B. Melhus, Einar R. Grimsby og Martin B. Selsjord
Musikk: Harald Jordal Johannesen 
Lysdesign: Einar Reynisson Grimsby
Co-produsert av Rom for Dans, med støtte av SPENN og SEANSE.

 

Skapt med støttet av/i sammarbeid med: